Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ίδρυση Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου"

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
μ (Σχετική Νομοθεσία)
μ (Τρόπος διεκπεραίωσης)
Γραμμή 21: Γραμμή 21:
  
 
===Τρόπος διεκπεραίωσης===
 
===Τρόπος διεκπεραίωσης===
Η πρόταση ίδρυσης Εργαστηρίου υποβάλλεται από τα ενδιαφερόμενα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, εγκρίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος, διαβιβάζεται προς έγκριση  στη Συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής και στη συνέχεια στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Ακολουθεί ο έλεγχος του φακέλου της πρότασης από ειδική επιτροπή οριζόμενη από τη Σύγκλητο. Μετά την εισηγητική έκθεση της Ειδικής Επιτροπής και την εγκριτική απόφαση της Συγκλήτου, εκδίδεται Πρυτανική Πράξη Ίδρυσης του προτεινόμενου Εργαστηρίου, η οποία διαβιβάζεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.   
+
Η πρόταση ίδρυσης Εργαστηρίου υποβάλλεται από τα ενδιαφερόμενα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, εγκρίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος που ανήκουν, διαβιβάζεται προς έγκριση  από την Κοσμητεία της Σχολής και στη συνέχεια προωθείται προς έγκριση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Ακολουθεί ο έλεγχος του φακέλου της πρότασης από Ειδική Επιτροπή οριζόμενη από τη Σύγκλητο. Μετά την υποβολή της εισηγητικής έκθεσης της Ειδικής Επιτροπής και την εγκριτική απόφαση της Συγκλήτου, εκδίδεται Πρυτανική Πράξη Ίδρυσης του προτεινόμενου Εργαστηρίου, η οποία διαβιβάζεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.   
 
== Δικαιολογητικά ==
 
== Δικαιολογητικά ==
 
{| class="wikitable"
 
{| class="wikitable"

Αναθεώρηση της 22:32, 4 Ιανουαρίου 2016

Ίδρυση Πανεπιστημιακού Εργαστηρίου
Σε ποιους παρέχεται Μέλη ΔΕΠ
Νομοθετικό πλαίσιο Νόμος
Κόστος σε ευρώ 0

Περιγραφή Υπηρεσίας

Κατάθεση προτάσεων για τη θέσπιση των βασικών αρχών που αφορούν στην ίδρυση, δομή, οργάνωση και λειτουργία Εργαστηρίων και Κλινικών στο Α.Π.Θ.

Σχετική Νομοθεσία

Το νομικό πλαίσιο που διέπει την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία των πανεπιστημιακών εργαστηρίων, κλινικών, μουσείων και λοιπών μονάδων, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων: 5 παρ.2 εδ.α και γ, 80 παρ. 5α και 22α, 81 παρ.3 και 9 του ν. 4009/2011 (ΦΕΚ 195/τΑ ́/6/9/2011) "Δομή, λειτουργία, διασφάλιση της ποιότητας των σπουδών και διεθνοποίηση των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων", όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει είναι οι διατάξεις των: παρ. 1 έως 6 του άρθρου 7 του Ν.1268/1982, όπως οι διατάξεις αυτές έχουν τροποποιηθεί, συμπληρωθεί και αντικατασταθεί μεταγενέστερα από τις διατάξεις των άρθρων 48 του Ν.1404/1983, 79 παρ. 3(β) του Ν. 1566/1985, 28 παρ. 22 του Ν.2083/1992, 2 του Ν.2530/1997 όπως ισχύει, 14 παρ. 40 του Ν.2817/2000 και 13 παρ. 22(γ) του Ν.3149/2003 και των προεδρικών διαταγμάτων 46/1989 όπως έχει τροποποιηθεί με το Π.Δ. 265/1990 και 159/1984 τα οποία εκδόθηκαν κατ’ εξουσιοδότηση των προαναφερόμενων διατάξεων. Μεταγενέστερα, στο άρθρο 7 παρ. 3 του Ν. 4009/2011 ορίζεται ότι τα εργαστήρια, οι κλινικές, τα κέντρα, οι έδρες, τα αρχεία και οι συλλογές που υπάρχουν στα Α.Ε.Ι. υπάγονται στις Σχολές και η ευθύνη της λειτουργίας τους ανατίθεται από τη Σχολή στα Τμήματα, εκτός της περίπτωσης των εργαστηρίων που καλύπτουν διατμηματικά αντικείμενα μιας Σχολής. Επίσης βάσει του άρθρου 96 του Ν.4310/2014, προστίθεται στο άρθρο 80 του Ν.4009/2011 η παράγραφος 24, στην οποία ορίζεται ότι «Μέχρι την έκδοση των Οργανισμών των Ιδρυμάτων, τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα δύνανται να ιδρύουν Εργαστήρια με πράξη του Πρύτανη ή του Προέδρου, κατά περίπτωση, μετά από απόφαση της Συγκλήτου ή της Συνέλευσης εκάστου Ιδρύματος, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν αποκλειστικά με ίδιους πόρους και δεν θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του Ιδρύματος».

Τρόπος διεκπεραίωσης

Η πρόταση ίδρυσης Εργαστηρίου υποβάλλεται από τα ενδιαφερόμενα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, εγκρίνεται από τη Συνέλευση του Τμήματος που ανήκουν, διαβιβάζεται προς έγκριση από την Κοσμητεία της Σχολής και στη συνέχεια προωθείται προς έγκριση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου. Ακολουθεί ο έλεγχος του φακέλου της πρότασης από Ειδική Επιτροπή οριζόμενη από τη Σύγκλητο. Μετά την υποβολή της εισηγητικής έκθεσης της Ειδικής Επιτροπής και την εγκριτική απόφαση της Συγκλήτου, εκδίδεται Πρυτανική Πράξη Ίδρυσης του προτεινόμενου Εργαστηρίου, η οποία διαβιβάζεται στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Δικαιολογητικά

Α/Α Απαραίτητα Δικαιολογητικά Κατάθεση από τον Αιτούντα / Αυτεπάγγελτη Αναζήτηση
1 Έκθεση σκοπιμότητας ίδρυσης του προτεινόμενου Εργαστηρίου Κατάθεση από τον Αιτούντα
2 Σχέδιο εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του προτεινόμενου Εργαστηρίου Κατάθεση από τον Αιτούντα
3 Απόσπασμα πρακτικών εγκριτικής απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος Κατάθεση από τον Αιτούντα
4 Απόσπασμα πρακτικών εγκριτικής απόφασης της Συνεδρίασης της Κοσμητείας της Σχολής Κατάθεση από τον Αιτούντα
5 Διαβιβαστικό έγγραφο της Γραμματείας της Κοσμητείας της Σχολής Κατάθεση από τον Αιτούντα
6
7
8
9
10

Διαδικασίες

Συμπληρώνετε όσα βήματα απαιτούνται, αφαιρείτε τις κενές γραμμές και αυτό το σχόλιο.

Α Βήματα διαδικασίας Θεσμικό Πλαίσιο- Διοικητική πρακτική Εμπλεκόμενος Αρμόδιος Χρόνος διεκπεραίωσης για κάθε βήμα
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20

Άλλη υπηρεσία του φορέα μας

Συμπληρώνετε μόνο εάν εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες, αλλιώς αφαιρέστε αυτή την παράγραφο από το λήμμα.

Άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς

Συμπληρώνετε μόνο εάν εμπλέκονται και άλλοι φορείς, αλλιώς αφαιρέστε αυτή την παράγραφο από το λήμμα.