Αρχική σελίδα

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στο wiki Υπηρεσιών και Διαδικασιών υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.231 διαδικασίες.Καλώς ήλθατε στο WIKI Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημόσιου Τομέα

Το wiki diadikasies.gr είναι μια γνωσιακή βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Δημιουργήθηκε από την ομάδα Ανοιχτής Διακυβέρνησης [1] του ΕΠΙΣΕΥ (http://www.iccs.gr/) του ΕΜΠ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ). Το wiki λειτουργεί με το μοντέλο του πληθοπορισμού όπως και η wikipedia . Στελέχη από φορείς του δημοσίου καταγράφουν δομημένα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε είδους συναλλασσόμενους καθώς επίσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την ολοκληρωμένη παροχή της κάθε υπηρεσίας. Κάθε υπηρεσία αποτελεί, ένα λήμμα με όρους wikipedia, που στο diadikasies.gr περιέχει: τίτλο της υπηρεσίας, συνοπτική περιγραφή, σχετική νομοθεσία, πίνακα με τα απαραίτητα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες, πίνακα με τις διαδικασίες παροχής της βήμα-βήμα, τις τυχόν συναρμόδιες διοικητικές μονάδες και τα μητρώα που ενημερώνονται.

Το wiki απευθύνεται σε πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσιους υπαλλήλους που γνωρίζουν τις διαδικασίες και τις υλοποιούν για να παρέχουν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο φορέας τους. Η καταγραφή των διαδικασιών φιλοδοξούμε να οδηγήσει στην καλύτερη ενημέρωση όλων και στη μείωση της ταλαιπωρίας που συχνά υφίστανται στις δημόσιες υπηρεσίες οι πολίτες, και στον καλύτερο συντονισμό των αρμοδίων μονάδων του δημοσίου, ώστε οι ίδιες υπηρεσίες να προσφέρονται με τις ίδιες διαδικασίες σε όλη την επικράτεια.

Ταυτόχρονα η δομημένη και δημόσια καταγραφή θα συμβάλει στην απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της αποδοτικότητας του δημοσίου τομέα.  Τα καλύτερα λήμματα του diadikasies.gr θα τα βρείτε εδώ. Το diadikasies.gr αναβαθμίστηκε με βάση τις προτάσεις αυτών των πέντε μελετών.

Τι είναι το diadikasies.gr και πώς μπορώ να το χρησιμοποιήσω;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση του wiki θα βρείτε στους συνδέσμους:Οδηγίες για νέους χρήστες και Εγχειρίδιο χρήστη. Όλο το περιεχόμενό του wiki διατίθεται με την άδεια Creative Commons BY-SA.

Πηγή

Όλα τα πρότυπα, λήμματα και πολυμέσα (εικόνες, βίντεο, ήχοι), που δεν έχουν σχέση με τις υπηρεσίες και διαδικασίες του δημόσιου τομέα και εμφανίζονται σε αυτό wiki, έχουν ως πηγή τους την ελληνική και αγγλική βικιπαίδεια.