Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "ΟΓΑ"

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο '''Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων''' συντομογραφικά '''ΟΓΑ''' είναι [[κράτος|κρατικός]] φορέας κύριας [[ασφάλιση|ασφάλισης]] στην [[Ελλάδα]] που δημιουργήθηκε το [[1961]]<ref>[http://www.oga.gr/ Ιστοσελίδα ΟΓΑ]</ref>. Έχει ως σκοπό την παροχή συντάξεων γήρατος, χηρείας και αναπηρίας στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Παλιότερα παρείχε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία, ωστόσο, σήμερα παρέχεται από τον [[ΕΟΠΥΥ]]. Το 1998 μετετράπη σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διευρύνοντας το φάσμα ασφαλιστικών παροχών.   
+
Ο '''Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων''' συντομογραφικά '''ΟΓΑ''' είναι [[κράτος|κρατικός]] φορέας κύριας [[ασφάλιση|ασφάλισης]] στην [[Ελλάδα]] που δημιουργήθηκε το 1961<ref>[http://www.oga.gr/ Ιστοσελίδα ΟΓΑ]</ref>. Έχει ως σκοπό την παροχή συντάξεων γήρατος, χηρείας και αναπηρίας στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Παλιότερα παρείχε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία, ωστόσο, σήμερα παρέχεται από τον [[ΕΟΠΥΥ]]. Το 1998 μετετράπη σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διευρύνοντας το φάσμα ασφαλιστικών παροχών.   
  
 
Διοικητής του ΟΓΑ είναι ο Παναγιώτης Πέτρουλας.  
 
Διοικητής του ΟΓΑ είναι ο Παναγιώτης Πέτρουλας.  

Τελευταία αναθεώρηση της 12:20, 27 Μαΐου 2015

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων συντομογραφικά ΟΓΑ είναι κρατικός φορέας κύριας ασφάλισης στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε το 1961[1]. Έχει ως σκοπό την παροχή συντάξεων γήρατος, χηρείας και αναπηρίας στον αγροτικό πληθυσμό της χώρας. Παλιότερα παρείχε και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία, ωστόσο, σήμερα παρέχεται από τον ΕΟΠΥΥ. Το 1998 μετετράπη σε Ταμείο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, διευρύνοντας το φάσμα ασφαλιστικών παροχών.

Διοικητής του ΟΓΑ είναι ο Παναγιώτης Πέτρουλας.

Λογαριασμός Αγροτικής Εστίας

Από το 2003 εφαρμόζεται ο θεσμός της Αγροτικής Εστίας, στα πλαίσια της αναβάθμισης των παροχών του ΟΓΑ προς τους ασφαλισμένους του. Πρόκειται για προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, ενημέρωσης και πληροφόρησης του αγροτικού πληθυσμού, παροχή χρηματικών βοηθημάτων σε πολύτεκνες οικογένειες ή για επιμορφωτικά σεμινάρια νέων αγροτών ή για την παρακολούθηση αγροτικών συνεδρίων.

Σημειώσεις-παραπομπές


Πηγές