Σελίδα για τους Πολίτες

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Αναθεώρηση ως προς 16:53, 3 Ιουνίου 2015 από τον Fotis Routsis (Συζήτηση | συνεισφορές) (Αφαίρεσα περιττή πρόταση.)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στο wiki Υπηρεσιών και Διαδικασιών υπάρχουν 2.231 λήμματα, το wiki λειτουργεί δοκιμαστικά, μπορεί να εγγραφεί όποιος ενδιαφέρεται να καταχωρίσει ή να βελτιώσει το λήμμα μιας υπηρεσίας.

Το wiki αυτό είναι μια γνωσιακή βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες και διαδικασίες. Δημιουργήθηκε από την ΕΕΛ/ΛΑΚ και λειτουργεί με το συνεργατικό μοντέλο πληθωπορισμού της wikipedia. Στελέχη από φορείς του δημοσίου καταγράφουν δομημένα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε είδους συναλλασόμενους καθώς επίσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την ολοκληρωμένη παροχή της κάθε υπηρεσίας. Κάθε υπηρεσία αποτελεί, με όρους wikipedia, ένα λήμμα που περιέχει ένα πίνακα δικαιολογητικών, τη διαδικασία που τηρείται βήμα προς βήμα, τα απαραίτητα έγγραφα με υποδείγματα για όλα τα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες και τη σχετική νομοθεσία στην οποία στηρίζεται.

Το wiki υπηρεσιών-διαδικασιών εξυπηρετεί τους εξής στόχους:

  1. Να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος πόσες και ποιες υπηρεσίες παρέχει ένας φορέας και με ποιο τρόπο.
  2. Να βοηθήσει κάθε φορέα στην τυποποίηση των υπηρεσιών που παρέχει έτσι ώστε η ίδια υπηρεσία να έχει την ίδια ονομασία και να παρέχεται με την ίδια διαδικασία παντού.
  3. Να αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την απλοποίηση των διαδικασιών του δημοσίου. Η απλοποίηση θα εξοικονομήσει πόρους στο δημόσιο και στους πολίτες.

Στο wiki φιλοδοξούμε με την ενεργή συμμετοχή ενεργών πολιτών και δημοσιών υπαλλήλων να καταχωρούνται και να επικαιροποιούνται όλες οι υπηρεσίες που παρέχουν όλοι οι φορείς του δημοσίου τομέα, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και με τη ρύθμιση παραμέτρων θα βρείτε στους συνδέσμους: Οδηγίες για νέους χρήστες και Εγχειρίδιο χρήστη.

Υπηρεσίες που παρέχονται από Περιφέρεια

Εσωτερικές λειτουργίες της περιφέρειας

Υπηρεσίες που παρέχονται από τους Δήμους

Υπηρεσίες που παρέχονται από τα επιμελητήρια