Σεμινάρια εκμάθησης του wiki υπηρεσιών

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Αναθεώρηση ως προς 11:25, 16 Ιουνίου 2015 από τον Sotkil (Συζήτηση | συνεισφορές) (Νέα σελίδα με 'Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας ανοιχτής διακυβέρνησης της ΕΕΛ/ΛΑΚ (https://opengov.ellak.gr/ ) αναπτ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας ανοιχτής διακυβέρνησης της ΕΕΛ/ΛΑΚ (https://opengov.ellak.gr/ ) αναπτύσσουμε το wiki.ellak.gr για την απλοποίηση και καταγραφή υπηρεσιών και διαδικασιών που παρέχουν όλοι οι φορείς της δημόσιας διοίκησης. Το wiki είναι ένα ελεύθερης χρήσης λογισμικό ανοικτού κώδικα με ιστορία 20 ετών στον χώρο της πληροφορικής με έμφαση στην προσθήκη, μεταβολή και διαγραφή περιεχομένου. Με βάση το wiki έχει αναπτυχθεί η μεγαλύτερη και πληρέστερη εγκυκλοπαίδεια του κόσμου, η wikipedia αλλά και η αντίστοιχη ελληνόφωνη εκδοχή της.

Στο wiki.ellak.gr έχουν καταχωρηθεί δοκιμαστικά ορισμένες υπηρεσίες και σας καλούμε να συμμετάσχετε στο σεμινάριο εκμάθησης της καταχώρισης, προτείνοντας ένα στέλεχος από κάθε Διεύθυνση για να εκπαιδευτεί έμπρακτα στην καταχώριση και βελτίωση λημμάτων υπηρεσιών στο wiki.ellak.gr. Τα στελέχη που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν καλή γνώση χρήσης υπολογιστών και επεξεργασίας κειμένου, και πολύ καλή γνώση των διαδικασιών παροχής τουλάχιστον μιας δημοφιλούς υπηρεσίας της διεύθυνσής τους. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε σε ηλεκτρονική μορφή τουλάχιστον μία καταγεγραμμένη υπηρεσία/διαδικασία στην οποία θα αναφέρονται αναλυτικά τα βήματα, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ρόλοι των αρμοδίων στελεχών και υπαλλήλων που εμπλέκονται στην παροχή της, το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, το κόστος και τους χρόνους που απαιτεί για να ολοκληρωθεί και τις τυχόν άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Δείτε ένα παράδειγμα μιας καταχωρημένης διαδικασίας εδώ. Στόχος της εκπαίδευσης είναι να δημιουργηθούν έμπειροι χρήστες στη συγγραφή λημμάτων που αφορούν στις υπηρεσίες και διαδικασίες του/της ...

Το σεμινάριο εκμάθησης στο wiki υπηρεσιών και διαδικασιών θα διεξαχθεί την …. ../.. 11-2μμ, στο ΚΕΚ του ... (...). Η βασική δομή του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει ανάλυση των βασικών αρχών του εγχειρήματος, εξειδικευμένη παρουσίαση του λογισμικού και του τρόπου χρήσης του και εργαστήριο συγγραφής λημμάτων με υπηρεσίες της περιφέρειας. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να καταχωρήσουν τουλάχιστον από μία υπηρεσία. Προτείνεται να ασχοληθείτε με το περιβάλλον του wiki πριν την παρουσίαση και να συνεισφέρετε εκ των προτέρων στο wiki (δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να γίνει οποιοδήποτε λάθος, καθώς είναι πολύ εύκολη η διόρθωσή του). Οποιοσδήποτε έχει γράψει ή έχει συνεισφέρει σε ένα λήμμα στη wikipedia μπορεί με την ίδια ευκολία να κάνει και μία καταχώρηση στο wiki. Για επιπλέον ενημέρωση όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακολουθήσει τα εισαγωγικά webminars (http://www.25marcheditathon.gr/webinars/) για τη σύνταξη λημμάτων στη wikipedia καθώς με τον ίδιο τρόπο, τεχνικά, θα γίνονται και οι καταχωρήσεις στο wiki υπηρεσιών και διαδικασιών. Επίσης στην αρχική σελίδα του wiki.ellak.gr υπάρχουν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και με τη ρύθμιση παραμέτρων για την καταχώρηση των υπηρεσιών - διαδικασιών.

Με βάση τα παραπάνω παρακαλώ όπως ενημερώσετε για τα στοιχεία των στελεχών σας που θα συμμετέχουν στο σεμινάριο. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα του σεμιναρίου δείτε το παράρτημα.