Υπηρεσίες & Διαδικασίες του Δημοσίου Τομέα:Σχετικά

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Αναθεώρηση ως προς 00:06, 29 Μαΐου 2015 από τον 5.54.163.224 (Συζήτηση) (Νέα σελίδα με '<nowiki>'''Tο wiki λειτουργεί δοκιμαστικά'''</nowiki>,  μπορεί να εγγραφεί όποιος ενδιαφέρεται να καταχ...')
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

'''Tο wiki λειτουργεί δοκιμαστικά''',  μπορεί να εγγραφεί όποιος ενδιαφέρεται να καταχωρίσει ή να βελτιώσει το λήμμα μιας υπηρεσίας.<br>

Καλωσήρθατε στο wiki υπηρεσιών και διαδικασιών του ελληνικού δημοσίου. '''Το wiki αυτό είναι μια γνωσιακή βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες και διαδικασίες'''. Δημιουργήθηκε από την [https://ellak.gr/i-eellak/ ΕΕΛ/ΛΑΚ] και λειτουργεί με το συνεργατικό μοντέλο [http://el.wikipedia.org/wiki/Crowdsourcing πληθωπορισμού] της [https://www.wikipedia.org/ wikipedia]. Στελέχη από φορείς του δημοσίου καταγράφουν δομημένα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε είδους συναλλασόμενους καθώς επίσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την ολοκληρωμένη παροχή της κάθε υπηρεσίας. Κάθε υπηρεσία αποτελεί, με όρους wikipedia, ένα λήμμα που περιέχει ένα πίνακα δικαιολογητικών, τη διαδικασία που τηρείται βήμα προς βήμα, τα απαραίτητα έγγραφα με υποδείγματα για όλα τα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες και τη σχετική νομοθεσία στην οποία στηρίζεται.

'''Το wiki υπηρεσιών διαδικασιών εξυπηρετεί τους εξής στόχους:'''

# Να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος πόσες και ποιες υπηρεσίες παρέχει ένας φορέας και με ποιο τρόπο. # Να βοηθήσει κάθε φορέα στην τυποποίηση των υπηρεσιών που παρέχει έτσι ώστε η ίδια υπηρεσία να έχει την ίδια ονομασία και να παρέχεται με την ίδια διαδικασία παντού. # Να αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την απλοποίηση των διαδικασιών του δημοσίου. Η απλοποίηση θα εξοικονομήσει πόρους στο δημόσιο και στους πολίτες.

'''Στο wiki φιλοδοξούμε''' με την ενεργή συμμετοχή ενεργών πολιτών και δημοσιών υπαλλήλων να καταχωρούνται και να επικαιροποιούνται όλες οι υπηρεσίες που παρέχουν όλοι οι φορείς του δημοσίου τομέα, [[Υπουργεία]], [[Περιφέρειες]], [[Δήμοι]], [[ΝΠΔΔ|Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου]] και [[ΝΠΙΔ|Ιδιωτικού Δικαίου]].