Χρήστης:Evangelos.milios

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Αναθεώρηση ως προς 10:10, 17 Σεπτεμβρίου 2017 από τον Evangelos.milios (Συζήτηση | συνεισφορές)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
EEM-very-small-size.png

Λέγομαι Ευάγγελος Μήλιος, και είμαι καθηγητής Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Dalhousie στο Χάλιφαξ του Καναδά. Βρίσκομαι στην Ελλάδα σε εκπαιδευτική άδεια την ακαδημαϊκή χρονιά 2017-2018, και επιθυμώ να συνεισφέρω όπως μπορώ στην αξιόλογη προσπάθεια του ΕΕΛΛΑΚ με το wiki υπηρεσιών του Δημόσιου τομέα. Τα ερευνητικά μου ενδιαφέροντα είναι στην επεξεργασία και ανάλυση κειμένων φυσικής γλώσσας, εξαγωγή πληροφορίας από κείμενα, ανάλυση και μοντελοποίηση δικτύων πληροφορίας, όπως η Βικιπαίδεια, και η χρήση της Βικιπαίδειας ως γνωσιακής βάσης γιά βελτίωση της αναζήτησης κειμένων όταν υπάρχει ασυμφωνία ανάμεσα στο λεξιλόγιο των επιθυμητών κειμένων και των λέξεων κλειδιών που εισάγει ο χρήστης μίας μηχανής αναζήτησης. Σε προηγούμενη φάση της σταδιοδρομίας μου είχα εργαστεί σε ψηφιακή επεξεργασία σημάτων, τεχνητή όραση και ρομποτική.

Σπούδασα στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου απ'όπου πήρα το δίπλωμά μου το 1980, στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ), όπου έκανα μεταπτυχιακές σπουδές Μάστερ και διδακτορικού. Έχω εργαστεί ως ερευνητής της Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, και ως Αναπληρωτής καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Υόρκης (Τορόντο), και ως Καθηγητής της Πληροφορικής στο πανεπιστήμιο Dalhousie στο Χάλιφαξ του Καναδά, όπου χρημάτισα διευθυντής των μεταπτυχιακών σπουδών, αναπληρωτής Κοσμήτορας γιά την Έρευνα, κάτοχος της έδρας Killam, και πρόσφατα μου απονεμήθηκε ο τιμητικός τίτλος του University Research Professor, που απονέμεται σε μικρό ποσοστό των καθηγητών του Dalhousie γιά την συνεισφορά τους στην έρευνα της ειδικότητάς τους. Η καταγωγή μου είναι από την Χαλκίδα.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γιά μένα από την προσωπική ιστοσελίδα μου, την σελίδα μου στο linkedin, και την σελίδα μου στο Google Scholar με τις δημοσιεύσεις μου.

Για επικοινωνία μαζί μου, μην διστάσετε να μου γράψετε στη διεύθυνση eem@cs.dal.ca