Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα"

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Κατάλογος Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων)
 
Γραμμή 28: Γραμμή 28:
 
*[[ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας]]
 
*[[ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας]]
  
== Δείτε επίσης ==
 
* [[Κατάλογος ελληνικών τμημάτων ανώτατης εκπαίδευσης]]
 
  
 
==Πηγές==
 
==Πηγές==
*[https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%8A%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1 Ελληνόφωνη βικιπαίδεια)
+
*https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%95%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%8A%CE%B4%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%B1 Ελληνόφωνη βικιπαίδεια)
  
  
 
[[Κατηγορία:Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα|*]]
 
[[Κατηγορία:Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα|*]]

Τελευταία αναθεώρηση της 10:40, 13 Ιουνίου 2015

Τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) είναι ΑΕΙ του Τεχνολογικού Τομέα.

Τα ΤΕΙ δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση υψηλής ποιότητας, στις εφαρμογές των επιστημών, της τεχνολογίας και των τεχνών, στα αντίστοιχα επαγγελματικά πεδία. Στο πλαίσιο αυτό συνδυάζουν την ανάπτυξη του κατάλληλου θεωρητικού υποβάθρου σπουδών με υψηλού επιπέδου εργαστηριακή και πρακτική άσκηση.

Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ αποκαλούνται πτυχιούχοι τεχνολογικής εκπαίδευσης. Το πτυχίο που χορηγείται από Τμήματα ΤΕΙ είναι βασικός τίτλος σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών σε ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

Η διάρκεια σπουδών στα Τμήματα των ΤΕΙ είναι 8 εξάμηνα. Οι εβδομαδιαίες ώρες διδασκαλίας του τυπικού προγράμματος θα πρέπει να είναι από 24 έως 26.

Για τη λήψη πτυχίου, ο σπουδαστής παρακολουθεί επιτυχώς πρόγραμμα σπουδών μέχρι 40 μαθήματα, συμπεριλαμβανομένης και της πτυχιακής εργασίας, στα οποία περιλαμβάνονται μέχρι 10% κατ' επιλογήν υποχρεωτικά μαθήματα, τα οποία διδάσκονται μετά το 4ο εξάμηνο. Στο τελευταίο εξάμηνο σπουδών, πραγματοποιείται η πτυχιακή εργασία και η πρακτική άσκηση στο επάγγελμα.

Τα ΤΕΙ έχουν την δυνατότητα να διοργανώνουν προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών, αυτόνομα ή σε συνεργασία με άλλα ΑΕΙ.

Οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ μετά την αποφοίτησή τους εντάσσονται τόσο σε επιμελητήρια όσο και σε επαγγελματικές ενώσεις. H πολυπληθέστερη επαγγελματική ένωση είναι η ΕΕΤΕΜ με μέλη τους κατόχους πτυχίου μηχανικού τεχνολογικής εκπαίδευσης από ΤΕΙ της ημεδαπής και τους κατόχους ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου σπουδών από ΑΕΙ της αλλοδαπής. Το πολυπληθέστερο ΤΕΙ είναι το ΤΕΙ Αθήνας.

Κατάλογος Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων


Πηγές