Πρότυπο:Διατροφικά στοιχεία

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Αναθεώρηση ως προς 14:02, 11 Ιουνίου 2015 από τον Dkalo (Συζήτηση | συνεισφορές) (Εισήχθη 1 αναθεώρηση)
(διαφορά) ← Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεότερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Διατροφικά στοιχεία
διατροφικά στοιχεία
{{{προετοιμασία}}}
(ανά 100 γραμμάρια)
θεωρητική ενεργειακή απόδοση {{{θερμίδες}}} kcal
νερό {{{νερό}}} g.
Μακροθρεπτικά Συστατικά
λίπη {{{λίπη}}} g.
υδατάνθρακες {{{υδατάνθρακες}}} g.
πρωτεΐνες {{{πρωτεΐνες}}} g.
Ιχνοστοιχεία
Μέταλλα
ασβέστιο ~ mg.
σίδηρος ~ mg.
μαγνήσιο ~ mg.
κάλιο ~ mg.
νάτριο ~ mg.
ψευδάργυρος ~ mg.
χαλκός ~ mg.
μαγγάνιο ~ mg.
φωσφόρος ~ mg.
Βιταμίνες
Λιποδιαλυτές
βιταμίνη A ~ I.U.
βιταμίνη D ~ I.U.
βιταμίνη E ~ mg.
βιταμίνη K ~ mg.
Υδατοδιαλυτές
βιταμίνη Β1 (θειαμίνη) ~ mg.
βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη) ~ mg.
βιταμίνη Β3 (νιασίνη) ~ mg.
βιταμίνη Β5 (παντοθενικό οξύ) ~ mg.
βιταμίνη Β6 ~ mg.
βιταμίνη Β7 (βιοτίνη) ~ mg.
βιταμίνη Β9 (φολικό οξύ) ~ mg.
βιταμίνη Β12 (κυανοκοβαλαμίνη) ~ mg.
βιταμίνη C ~ mg.
Άλλα
καφεΐνη ~ mg.
θεοβρωμίνη ~ mg.
τέφρα ~ g.
*με το σύμβολο ~ δηλώνεται έλλειψη στοιχείων στην εγκυκλοπαίδεια
Πρότυπο:Πηγή

Τεκμηρίωση

Οι ποσότητες δίνονται για 100 γραμμάρια εδώδιμης τροφής.

προετοιμασία
συνηθέστερος τρόπος προετοιμασίας του τροφίμου για κατανάλωση: ωμό, βρασμένο, τηγανητό, ψητό, κονσέρβα κλπ.
θερμίδες
θεωρητική ενεργειακή απόδοση σε kcal
νερό
ποσότητα νερού σε γραμμάρια
λίπη
ποσότητα λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
κορεσμένα
ποσότητα κορεσμένων λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
μονοακόρεστα
ποσότητα μονοακόρεστων λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
πολυακόρεστα
ποσότητα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
ωμέγα-3
ποσότητα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
ωμέγα-6
ποσότητα ωμέγα-6 λιπαρών οξέων σε γραμμάρια
υδατάνθρακες
ποσότητα υδατανθράκων σε γραμμάρια
σάκχαρα
ποσότητα σακχάρων σε γραμμάρια
πρωτεΐνες
ποσότητα πρωτεϊνών σε γραμμάρια
Ca
ποσότητα ασβεστίου σε χιλιοστόγραμμα
Fe
ποσότητα σιδήρου σε χιλιοστόγραμμα
Mg
ποσότητα μαγνησίου σε χιλιοστόγραμμα
K
ποσότητα καλίου σε χιλιοστόγραμμα
Na
ποσότητα νατρίου σε χιλιοστόγραμμα
Zn
ποσότητα ψευδαργύρου σε χιλιοστόγραμμα
Cu
ποσότητα χαλκού σε χιλιοστόγραμμα
Mn
ποσότητα μαγγανίου σε χιλιοστόγραμμα
A
ποσότητα βιταμίνης Α σε διεθνείς μονάδες
D
ποσότητα βιταμίνης D σε διεθνείς μονάδες
E
ποσότητα βιταμίνης Ε σε χιλιοστόγραμμα
vitK
ποσότητα βιταμίνης Κ σε χιλιοστόγραμμα
B1
ποσότητα βιταμίνης Β1 σε χιλιοστόγραμμα
B2
ποσότητα βιταμίνης Β2 σε χιλιοστόγραμμα
B3
ποσότητα βιταμίνης Β3 σε χιλιοστόγραμμα
B5
ποσότητα βιταμίνης Β5 σε χιλιοστόγραμμα
B6
ποσότητα βιταμίνης Β6 σε χιλιοστόγραμμα
B7
ποσότητα βιταμίνης Β7 σε χιλιοστόγραμμα
B9
ποσότητα βιταμίνης Β9 σε χιλιοστόγραμμα
B12
ποσότητα βιταμίνης Β12 σε χιλιοστόγραμμα
C
ποσότητα βιταμίνης C σε χιλιοστόγραμμα
καφεΐνη
ποσότητα καφεΐνης σε χιλιοστόγραμμα
θεοβρωμίνη
ποσότητα θεοβρωμίνης σε χιλιοστόγραμμα
τέφρα
ποσότητα τέφρας σε χιλιοστόγραμμα
πηγή
πηγή άντλησης πληροφοριών

Χρήση

Πεδία που συμπληρώνονται υποχρεωτικά:

{{Διατροφικά στοιχεία
|προετοιμασία =
|θερμίδες =
|νερό     =
|λίπη         =
|υδατάνθρακες =
|πρωτεΐνες    =
}}

Συνίσταται να δηλώνεται στο τέλος την πηγή. Γράφετε μετά τις πρωτεΐνες

|πηγή = 

Τα πεδία κορεσμένα, μονοακόρεστα, πολυακόρεστα, ωμέγα-3, ωμέγα-6, σάκχαρα δεν εμφανίζονται αν δε συμπληρωθούν. Στη θέση των υπόλοιπων προαιρετικών πεδίων αν δε συμπληρωθούν εμφανίζεται το σύμβολο "~".

Για τη συμπλήρωση όλων των πεδίων:

{{Διατροφικά στοιχεία
|προετοιμασία =
|θερμίδες =
|νερό     =
|λίπη         =
|κορεσμένα    =
|μονοακόρεστα =
|πολυακόρεστα =
|ωμέγα-3      =
|ωμέγα-6      =
|υδατάνθρακες =
|σάκχαρα      =
|πρωτεΐνες    =
|Ca =
|Fe =
|Mg =
|Mn =
|K  =
|Na =
|Zn =
|Cu =
|Mn =
|A    =
|D    =
|E    =
|vitK =
|B1  =
|B2  =
|B3  =
|B5  =
|B6  =
|B7  =
|B9  =
|B12 =
|C   =
|καφεΐνη    =
|θεοβρωμίνη =
|τέφρα      =
|πηγή       =
}}