Οδηγίες για εγγραφή στο moodle

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Εάν θέλετε να εκπαιδευτείτε στο diadikasies.gr εξ αποστάσεως, σάς προτείνουμε την εγγραφή στο elearn moodle της ΕΛ/ΛΑΚ, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε το μάθημα με τίτλο «Εκπαιδευτικό υλικό για την εκμάθηση του diadikasies.gr». Μπορείτε να εγγραφείτε ως «φοιτητές» και να παρακολουθήσετε τις θεαματικές ενότητες που αφορούν σε όλα τα θέματα.

Σε κάθε θεματική ενότητα υπάρχουν:

  • Πλήρεις οδηγίες με ανάπτυξη και παραδείγματα για κάθε θεματική ενότητα. Βίντεο με επίδειξη και εκφώνηση των λειτουργιών του diadikasies.gr
  • Κουίζ βάσει των οποίου μπορείτε να αξιολογήσετε και συμπληρώσετε τις γνώσεις σας.
  • Σύνδεσμοι που παραπέμπουν στις κατάλληλες σελίδες είτε ενσωματωμένες στο diadikasies.gr είτε σε εξωτερικούς συνδέσμους.

Σκοπός

Σε κάθε περίπτωση, είτε θέλετε να εξασκηθείτε, είτε να συμπληρώσετε τυχόν κενά, είτε να παρακολουθήσετε πλήρως το μάθημα από την αρχή, γιατί ενδεχομένως δεν μπορέσατε να βρεθείτε στα σεμινάρια μας, σάς συνιστούμε την εγγραφή Το σεμινάριο και οι ασκήσεις δεν αποτελούν κάποιο είδος εξωτερικής αξιολόγησης αλλά κίνητρο για μάθηση και επίλυση αποριών. Με την εγγραφή σας στο ηλεκτρονικό μάθημα και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εκπαιδευτικό υλικό, που περιλαμβάνει λεπτομερείς οδηγίες, βίντεο, εξωτερικούς συνδέσμους και κουίζ.

Τα αναλυτικά βήματα για την παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι:

Κάνετε εγγραφή στην επιλογή «Σύνδεση» που βρίσκεται πάνω δεξιά. Τα απαραίτητα στοιχεία είναι «user name», «κωδικός» και email επικοινωνίας

Εφόσον είστε εγγεγραμμένοι κάνετε επιλογή του μαθήματος: «Εκπαιδευτικό υλικό για την εκμάθηση του diadikasies.gr» Στη συνέχεια επιλέγετε μία - μία τις θεματικές ενότητες πατώντας επάνω στον τίτλο τους: για παράδειγμα πατήστε πάνω στον τίτλο «Εισαγωγή στο diadikasies.gr» και θα έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο τα τυχόν βίντεο και το κουίζ αυτής της θεματικής ενότητας. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με όλες τις υπόλοιπες. Μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου παρέχεται πιστοποιητικό παρακολούθησης μέσω της πλατφόρμας https://openbadges.org/.

Απορίες και Βοήθεια

Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού υλικού και σας υπενθυμίζουμε ότι για κάθε πρόβλημα, μπορείτε να ανοίξετε θέμα στην ενότητα « Κοινωνική Ομάδα Συζητήσεων» που υπάρχει σε κάθε θεματική ενότητα ή να μας αποστείλετε email στο wiki@eellak.gr.