Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αρχική σελίδα"

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
 
__ΜΕΠΠ__
 
__ΜΕΠΠ__
 
__NOEDITSECTION__
 
__NOEDITSECTION__
 +
__NOTOC__
 +
 
<div style="text-align: center; font-size:200%;">Καλώς ήλθατε στο WIKI Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημόσιου Τομέα
 
<div style="text-align: center; font-size:200%;">Καλώς ήλθατε στο WIKI Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημόσιου Τομέα
 
</div><br>
 
</div><br>

Αναθεώρηση της 15:25, 1 Νοεμβρίου 2017

Στο wiki Υπηρεσιών και Διαδικασιών υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.254 λήμματα.



Καλώς ήλθατε στο WIKI Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημόσιου Τομέα

Το wiki diadikasies.gr είναι μια γνωσιακή βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες του δημόσιου τομέα. Δημιουργήθηκε από τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ), και λειτουργεί με το μοντέλο του πληθοπορισμού όπως και η wikipedia [1]. Στελέχη από φορείς του δημοσίου καταγράφουν δομημένα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε είδους συναλλασσόμενους καθώς επίσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την ολοκληρωμένη παροχή της κάθε υπηρεσίας. Κάθε υπηρεσία αποτελεί, ένα λήμμα με όρους wikipedia, που στο diadikasies.gr περιέχει: τον επίσημο τίτλο της υπηρεσίας, συνοπτική περιγραφή, σχετική νομοθεσία στην οποία τεκμηριώνεται, πίνακα με τα απαραίτητα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες, πίνακα με τις διαδικασίες παροχής της βήμα-βήμα και τις τυχόν συναρμόδιες διοικητικές μονάδες.

Το wiki προορίζεται για χρήση από πολίτες και δημόσιους υπαλλήλους που είναι υπεύθυνοι για τις διαδικασίες και υλοποιούν τις υπηρεσίες που προσφέρει ο φορέας στον οποίο ανήκουν. Η καταγραφή των διαδικασιών φιλοδοξούμε να οδηγήσει στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και στην κατάργηση της ταλαιπωρίας που συχνά υφίστανται στις συνδιαλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, και στον καλύτερο συντονισμό ομοειδών δημοσίων υπηρεσιών, ώστε οι ίδιες υπηρεσίες να προσφέρονται με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες σε όλη την επικράτεια.

Ταυτόχρονα η δομημένη και δημόσια καταγραφή θα οδηγήσει στην απλούστευση των διαδικασιών, τη μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση της αποδοτικότητας του δημοσίου τομέα. Τέλος φιλοδοξούμε να συμβάλλει στη μετάβαση της υλοποίησης των διαδικασιών από χειροκίνητη σε ηλεκτρονική.

Για περισσότερες πληροφορίες, ακολουθείστε τον σύνδεσμο που σας ενδιαφέρει από τον παρακάτω κατάλογο: