Χρήστης:Sotkil/πρόχειρο2

Από Γνωσιακή Βάση Υπηρεσιών και Διαδικασιών του Δημοσίου Τομέα
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Καλώς ήλθατε στο WIKI υπηρεσιών και διαδικασιών του δημόσιου τομέα


GreecePerepheriakesEnotitesBlank.png


Στο wiki Υπηρεσιών και Διαδικασιών υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.194 λήμματα. Το wiki λειτουργεί δοκιμαστικά, μπορεί να εγγραφεί όποιος ενδιαφέρεται να καταχωρίσει ή να βελτιώσει το λήμμα μιας υπηρεσίας.

Τι είναι αυτό το wiki

Το wiki αυτό είναι μια γνωσιακή βάση που εμπλουτίζεται διαρκώς με νέες υπηρεσίες και διαδικασίες. Δημιουργήθηκε από την ΕΕΛ/ΛΑΚ στο πλαίσιο των δράσεων της ομάδας ανοιχτής διακυβέρνησης και λειτουργεί με το συνεργατικό μοντέλο πληθοπορισμού της wikipedia. Στελέχη από φορείς του δημοσίου καταγράφουν δομημένα τις υπηρεσίες που παρέχουν σε κάθε είδους συναλλασσόμενους καθώς επίσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται μέχρι την ολοκληρωμένη παροχή της κάθε υπηρεσίας. Κάθε υπηρεσία αποτελεί, με όρους wikipedia, ένα λήμμα που περιέχει ένα πίνακα δικαιολογητικών, τη διαδικασία που τηρείται βήμα προς βήμα, τα απαραίτητα έγγραφα με υποδείγματα για όλα τα έντυπα ή/και ηλεκτρονικές φόρμες και τη σχετική νομοθεσία στην οποία στηρίζεται.

Οι στόχοι

Το wiki υπηρεσιών-διαδικασιών εξυπηρετεί τους εξής στόχους:

  1. Να γνωρίζει κάθε ενδιαφερόμενος πόσες και ποιες υπηρεσίες παρέχει ένας φορέας και με ποιο τρόπο.
  2. Να βοηθήσει κάθε φορέα στην τυποποίηση των υπηρεσιών που παρέχει έτσι ώστε η ίδια υπηρεσία να έχει την ίδια ονομασία και να παρέχεται με την ίδια διαδικασία παντού.
  3. Να αποτελέσει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την απλοποίηση των διαδικασιών του δημοσίου. Η απλοποίηση θα εξοικονομήσει πόρους στο δημόσιο και στους πολίτες.

Στο wiki φιλοδοξούμε με την ενεργή συμμετοχή ενεργών πολιτών και δημοσιών υπαλλήλων να καταχωρούνται και να επικαιροποιούνται όλες οι υπηρεσίες που παρέχουν όλοι οι φορείς του δημοσίου τομέα, Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμοι, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου.

Πληροφορίες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση και με τη ρύθμιση παραμέτρων θα βρείτε στους συνδέσμους: Οδηγίες για νέους χρήστες και Εγχειρίδιο χρήστη.